Župne obavijesti 12.11. 2023.

32. NEDJELJA KROZ GODINU

Ponedjeljak                 13. 11.  – Stanislav Kostka

Utorak                       14. 11. –  Nikola Tavelić

Srijeda                        15. 11. – Albert Veliki

Četvrtak                      16. 11. – Margareta Škotska

Petak                           17. 11. –Elizabeta Ugarska

Subota                         18. 11. –Posveta bazilike sv. Petra i Pavla

Nedjelja                     19. 11. – 33. NEDJELJA KROZ GODINU

 

Srijedom – pobožnost sv. Nikoli nakon večernje sv. mise.

 

Četvrtkom – zajedničko euharistijsko klanjanje nakon večernje svete mise

 

U organizaciji zajednice Kursiljo sutra se kod nas održava duhovna obnova. Nakon večernje svete mise bit će prigodno razmatranje pod naslovom „ U olujama života želim te vidjeti Gospodine“. Više o duhovnoj obnovi možete vidjeti na oglasnoj ploči, a svi ste dobrodošli.

 

U utorak, 14.studenoga, blagdan je sv. Nikole Tavelića koji se posebno slavi u njemu posvećenoj župi u Kustošiji. Svečana večernja sveta misa tamo će biti u 18.30 a proslavi prethodi i trodnevnica o čemu više možete pročitati na oglasnoj ploči.

 

U utorak završavamo prvi ciklus kateheza za odrasle. Kateheza pod naslovom „ Odlučujem u svemu vjerovati Bogu“ održat će se nakon večernje svete mise u crkvi.

 

Subotom se i dalje redovito održavaju igraonice i radionice za djecu u našoj dvorani. Pošto nam se približava vrijeme Došašća naredne dvije subote od 10.30 sati održavat će se prigodne adventske radionice izrade adventskih vjenčića. Pozivamo roditelje i djecu da se odazovu, slobodno ponesite ako želite nešto od materijala a napravljene vjenčiće naše djece moći ćete uz prigodni dar nabaviti ispred naše crvke na nedjelju Krista Kralja.

Sljedeće nedjelje, 19. studenoga, u našoj župi gostovat će sestre Služavke Maloga Isusa. Sestre će na večernjoj svetoj misi predstaviti svoju Družbu, jedna će sestra izreći osobno svjedočanstvo duhovnoga poziva, a nakon mise sestre će održati i susret za mlade u dvorani. Ideja je u svrhu promocije duhovnih zvanja da kroz nedjelje koje su pred nama do Božića u župi gostuje po jedna redovnička zajednica kako bismo se upoznali sa raznim oblicima posvećenoga života i karizmi djelovanja redovnika i redovnica te imali i još veći poticaj molitve za duhovna zvanja.

Velika nam je radost što se i u našoj župi rađaju nova duhovna zvanja. Naime, naša župljanka, Barbara Bengez, ovoga tjedna u petak 17. studenoga ulazi u kandidaturu i započinje svoju redovničku formaciju u Družbu Kćeri Marije Pomoćnice (salezijanke). Barbari zahvaljujemo na njezinom dosadašnjem zalaganju u župi i obećavamo je pratiti svojom molitvom i svakom drugom pomoći na putu njezine redovničke formacije.

Hvala svima koji su se uključili i pridonijeli realizaciji prijenosa svete mise iz naše župne crkve prošle nedjelje. 

Hvala svima koji svojim darom, molitvom i radom pomažu rad naše župe!

Tisak – na izlazu iz crkve na polici za tisak. Potičemo čitanje vjerskog tiska!

Nakane sv. misa za sljedeći tjedan i oglase možete vidjeti na oglasnoj ploči i internet stranici župe.