KRIZMANICI I PRVOPRIČESNICI 2022./2023.

ŠKOLSKA GODINA 2022./2023. UPIS I PRIJAVA

 

Poštovani župljani,

 

od 4. do 21. rujna 2022. godine možete prijaviti vjeroučenike za župnu katehezu (pripravu) za Prvu Svetu Pričest i za Svetu Potvrdu.

 

Prijavu kandidata za primanje sakramenta Svete Potvrde možete izvršiti preko platforme e-župe i na sljedećem linku: 

https://www.e-zupe.com/najava/krizmanici/zupa-sv-nikole-stenjevec

 

Prijavu kandidata za Prvu Svetu Pričest možete izršiti na sljedećem linku:

https://www.e-zupe.com/najava/pricest/zupa-sv-nikole-stenjevec

 

OSTALE INFORMACIJE:

Za one župljane koji ne koriste platformu e-župe, prijavnicu za primanje sakramenata moguće je i ispuniti u župnom uredu od ponedjeljka do petka u vremenu od 17 do 18 sati ili po dogovoru.

 

Učenici osnovnih i srednjih škola koji žele primiti sakrament Prve Pričesti i(li) Potvrde dužni su pohađati školski vjeronauk.

 

Pohađanje župne kateheze i nedjeljne mise obavezno je za sve učenike koji žele pristupiti sakramentima Prve Svete Pričesti i Svete Potvrde.

 

Kandidati za prvu Svetu Pričest, koji nisu kršteni u župi svetog Nikole biskupa, dužni su u župi krštenja podići POTVRDNICU o primljenim sakramentima i istu do 1. studenog 2022. godine dostaviti u župni ured.

 

Kandidati za Svetu Potvrdu, koji nisu primili ni krštenje niti Prvu Svetu Pričest u župi Svetog Nikole biskupa Stenjevec II, dužni su u župi Prve Pričesti (ili krštenja) podići POTVRDNICU o primljenim sakramentima i istu do 1. studenog 2022. godine dostaviti u župni ured.

 

Sastanak za roditelje prvopričesnika održat će se 22. rujna u 19:30 sati, a za roditelje krizmanika 23. rujna u 19:30 sati u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa.

 

 

O detaljima i ostalim informacijama vezanima uz Prvu Svetu Prvu Pričest i Svetu Potvrdu više na roditeljskom sastanku i na župnim oglasima nedjeljom.

 

 

Neka naše vjeroučenike, koji se spremaju za sakramente, isupni Božji blagoslov i prati zagovor sv. Nikole zaštitnika djece i naše župe!